Boek je afspraak Vraag je offerte

Laminaat / Vinyl

Kies je voor laminaat?

Laminaat, is de meest veelzijdige vloer, zowel qua looks als toepassingen. Het is bovendien een budgetvriendelijke oplossing met een enorme keuze aan kleuren, texturen, houttypes en plankgroottes. Naast de houtimitaties bestaan er ook imitaties van stenen vloeren in de vorm van tegels.  Laminaat is bovendien makkelijk te plaatsen en bijna onverslijtbaar. Bij renovaties, waar het wegnemen van de bestaande vloeren niet mogelijk of wenselijk is, kan vinyl vlot geplaatst worden omwille van zijn geringere dikte.

..Of liever Vinyl?

Vinyl biedt dezelfde variatie, is een duurzaam materiaal, gemakkelijk te plaatsen en is bovendien geschikt voor natte ruimtes. Het materiaal is haast onverslijtbaar, razendsnel proper en beschikbaar in tinten en motieven bij de vleet. Een echte kameleon dus.  Met het juiste onderhoud gaat je vloer jarenlang mee, mét behoud van zijn aantrekkelijke uiterlijk. Voor een gewone schoonmaakbeurt volstaan de stofzuiger en een vochtige dweil.

Eigenschappen van laminaat en vinyl

Voordelen

 • Budgetvriendelijk
 • Zeer gemakkelijk in installatie
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Warme uitstraling van ‘hout’
 • Geschikt voor vloerverwarming mits een gepaste ondervloer
 • Sommige types geschikt voor vochtige ruimtes (badkamers) 

Nadelen

 • Voelt minder warm aan voelt dan een houten vloer.
 • Beschadigingen zijn niet bij te werken zoals in vol hout.
 • Er is meer reflectie- en contactgeluid. Minder akoestische isolatie
 • Een laminaatvloer gaat gemakkelijk 15 jaar mee maar niet een leven lang. Een massieve houten vloer kan ettelijke keren opnieuw geschuurd en gelakt worden.
 • De uitstraling. Een laminaatvloer kan alleen maar minder mooi worden in de loop van de tijd, terwijl een houten vloer alleen maar aan charme wint.

Kwaliteit verzekerd met deze merken:

Quick Step:

Quick Step is een bekend merk in de vloerindustrie, inclusief parketvloeren. Ze staan bekend om hun innovatieve en gemakkelijk te installeren vloersystemen. Quick Step biedt een breed assortiment aan vloeren, waaronder parket, met verschillende stijlen en afwerkingen.

Berry Alloc:

Berry Alloc is een merk dat verschillende soorten vloeroplossingen aanbiedt, waaronder parketvloeren. Ze worden gewaardeerd om hun duurzaamheid, stijl en technologische innovaties in vloerontwerp.

Moduleo:

Moduleo is een bekend merk dat gespecialiseerd is in luxe vinyltegels en -planken. Ze bieden een breed scala aan stijlen en patronen, en staan bekend om hun duurzaamheid en realistische uitstraling van hout en steen.

Balterio:

Balterio is een toonaangevend merk op het gebied van laminaatvloeren. Ze zijn bekend om hun hoogwaardige laminaatplanken met innovatieve technologieën voor een natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Balterio biedt een uitgebreide selectie aan designs en afwerkingen.