Boek je afspraak Vraag je offerte

Parket

Lekker warm aan de voetjes

Het authentieke en de warmte van een echt houten vloer blijft ongeëvenaard. Of het nu massief of samengesteld parket is. Er is een ruime waaier in bescherming en afwerking en wat betreft kleur en houtsoort. Bij Linea kun je je parket optimaal aanpassen aan je interieur. Wij garanderen je ook een perfecte plaatsing van en bekleden indien gewenst ook je trappen en opstappen in hout.

Als we kijken naar de levensduur, gaat laminaat van hoogwaardige kwaliteit langer mee dan parket. Maar massief parket kan weer geschuurd en opnieuw afgewerkt worden wat het oorspronkelijke uiterlijk herstelt. Bovendien krijgt je parketvloer met de jaren alsmaar meer karakter. Zodat hij iedere bezoeker moeiteloos charmeert.

Massief parket

Deze traditionele parketvloer bestaat uit massief hout van 6 tot 22mm dik met vaste of variabele lengtes.  Massief hout wordt meestal op OSB ondervloer genageld en verlijmd.

Geolied parket

Geolied parket zorgt voor natuurlijke en matte uitstraling. Speciale parketolie dringt helemaal in je parket en voedt uw houten vloer. Het creëert geen bovenlaag waardoor het parket heel natuurlijk oogt.

Samengesteld parket

Samengestelde parketvloer bestaat uit meerdere lagen: een toplaag van 1.5 tot 8mm massief hout en multiplex of andere onderlaag van 9 tot 11mm. De totale dikte van samengesteld parket varieert van 11mm tot 21mm.

Gevernist parket

Gevernist parket is afgewerkt met een laagje matte, satijn of glanzende vernis waardoor de poriën van het hout volledig afgesloten worden. Deze afwerkingsmethode maakt je parket meer vlekbestendig.

houten vloer

Voordelen

  • Natuurlijk authentiek product
  • Warme uitstraling
  • Duurzaam, eenvoudig te renoveren (op te schuren/oliën/vernissen)
  • Mogelijk om zelf te plaatsen
  • Geschikt voor vloerverwarming (samengestelde parket)

Nadelen

  • Minder vocht- en krasbestendig in vergelijking met keramische vloeren
  • Vraagt meer onderhoud
  • Onderhevig aan natuurlijke werking (omgevingsfactoren)

Merken

De merken die wij aanbieden worden gewaardeerd in de parketvloerindustrie vanwege hun diversiteit aan stijlen, kwaliteit van materialen en vakmanschap:

Dilegno:

Dilegno is een gerenommeerd merk op het gebied van parketvloeren. Ze staan bekend om hun hoogwaardige houten vloeren die vaak worden gewaardeerd vanwege hun vakmanschap, duurzaamheid en tijdloze uitstraling.

Vanlandschoot:

Vanlandschoot is een gevestigd merk in de wereld van parketvloeren. Ze bieden een scala aan houten vloeropties die bekend staan om hun kwaliteit, variatie in houtsoorten en afwerkingen.

Quick Step:

Quick Step is een bekend merk in de vloerindustrie, inclusief parketvloeren. Ze staan bekend om hun innovatieve en gemakkelijk te installeren vloersystemen. Quick Step biedt een breed assortiment aan vloeren, waaronder parket, met verschillende stijlen en afwerkingen.

La Legno:

La Legno is een merk dat zich specialiseert in hoogwaardige parketvloeren. Ze zijn bekend om hun aandacht voor detail, gebruik van kwalitatief hout en het creëren van vloeren met een natuurlijke uitstraling.

Berry Alloc:

Berry Alloc is een merk dat verschillende soorten vloeroplossingen aanbiedt, waaronder parketvloeren. Ze worden gewaardeerd om hun duurzaamheid, stijl en technologische innovaties in vloerontwerp.

Velvet:

Velvet is een merk dat zich richt op luxe parketvloeren. Ze staan bekend om hun prachtig vervaardigde houten vloeren die een gevoel van elegantie en warmte aan een ruimte toevoegen.

Holz Bois:

Holz Bois is een merk dat gespecialiseerd is in houten vloeroplossingen. Ze bieden een breed assortiment aan houtsoorten en afwerkingen, en zijn bekend om hun vakmanschap en aandacht voor detail.