Boek je afspraak Vraag je offerte

Wandbekleding

Wandbekleding: Nuttig en decoratief

Zorg voor een waw-effect met een opvallende wandbekleding. Alles wat je op de vloer kan leggen, kan ook op een wand. Zelfs hoogpolig tapijt. Daarmee trek je zeker de aandacht. Maar er zijn subtielere en elegantere vormen van wandbekleding die nu furore maken.

De perfecte wandtegel? Een wandtegel is zeker in je keuken of badkamer een nuttig en decoratief element. Ook in andere ruimtes kunnen wandtegels een echte blikvanger zijn. Wat dacht je van een betegelde accentmuur in je woonkamer? Of van een wandtegel in houtlook? Elk effect ligt binnen je bereik, want van het quasi oneindige assortiment vloertegels kunnen er heel wat perfect ook esthetisch verantwoord als wandtegel geplaatst worden.

Vinyl als wandbekleding

En waarom geen vinyl? In vinyl is er een uitgebreid aanbod aan structuren, kleuren en ontwerpen – van luxe textielgevoel tot gladde en super hygiënische oppervlakken. De voordelen gaan véél verder dan alleen het uiterlijk: het materiaal is brandvertragend, licht- en kleurecht, bestand tegen krassen en stoten, en biedt bescherming tegen vlekken en chemicaliën. Vinyl wandpanelen geven een geweldig resultaat en zijn veel sneller en gemakkelijker te plaatsen dan echte tegels. Bovendien heeft vinyl wandbekleding een lange levensduur van 10 tot 15 jaar. Kies uit de motieven en verschillende tegelgroottes om je ruimte een nieuwe look-and-feel te geven.

Houten wandbekleding

Met houten wandbekleding breng je sfeer in huis. Latjeswanden bijvoorbeeld toveren een saaie muur om in een eyecatcher van formaat. Logisch dat architecten ze vaak toepassen om een ruimte karakter, diepte en dimensie te geven.

Houten wandbekleding maakt een kamer visueel aantrekkelijk. Naargelang de uitstraling en het effect dat je wil creëren, ga je voor donkere of lichte bekleding, met veel of weinig kleurcontrast, horizontaal of verticaal. Lichte panelen passen mooi bij de serene, Scandinavische stijl.  Donkere panelen doen het prima in een landelijke, stoere of industriële sfeer.